Aku mahu mereka melihat aku sebagai manusia yang berjaya .

Friday, December 31, 2010

31 disember 2010 10:48 p.m.friday.melaka.:)

cikit lg jer 2010 nk abeh... rndunyer 2010.. x snggup nk abehkan ton nie.. sedey bangat..:( kronologi idup aku ton nie x pnah ak sanggka.. cam ni abehnyer.. tp ak nk hidup ak ni mcm present perfect..haha kebinatangan aper itu?? cewah.. ak baru blajar 
english 2 kt kolej.. nk kongsi2 ilmu cikit...

ok ok.. meh ak terangkan kat sini apa itu present perfect.. benda alah nie mksud nyer ialah sesuatu perkara yg menghubungkan benda yg dah lepas & masih berlaku smpai sekarang... oitttt!!! paham ker??? aduyai.. cana ak nk terang ekk.. xper2.. contoh ayat la ak bg supaya mdah paham.. contoh: abu patah tangan dan sekarang dy maseh patah tangan... present perfect ni dy ader hubung kait dgn yg lpas & maseh berlaku smpai sekarang... xkan abu ptah tngan kemarin  pastu ari nie tangan dy dah boley tolak lori kan??no no no... x bley x bley.. so paham x???
PATAH TANGAN??? OMG

 okeh 1 contoh lg......minah sudah sarapan.. dan esok esok & esok dy akan sarapan lg.. benda ni akan berlaku dan xkan abes.... kalo minah x sarapan sekalipon org laen ader jer amik sarapan kan...so xkan abes. Action has just finished still closely connected to now... ade paham???? 
huuuhhh A la english ak kali nie.. ak lak mcm makin paham.. hahahaha... senget jer kan.. ciiitttttt... 

YANG NI LAGI LA PRESENT PERFECT AKU!!! omg... lapar :(

Aiyoooo.. ammmaaa apppaaa... ak asa aku trlebey mgajar lak.... paham ke x paham ker ikot korang la ek.. ak ni bkn pndai mgajar.. kengkawan ak penin kalo ak ngjar.. angguk2 geleng2 guling2 la jawabnyer... smpai satu masa tu ak kna potong kepala la sebab kawan2 ak bengang sbb x PAHAM!.. cissss selamat ak dapat diselamatkan... tima kaseh gila ak kt doktor tue...


INILAH DOKTOR PAKAR TU... HUTANG BUDI AN DY NIE...

ok ok ok.. korang pon pnin... APA LA KENA MGENA an present perfect... nape ak nk idup cam tue?? 
ok serius ak nk cam present perfect.. apa yg ak mulakan pada tahun 2010 akan terus bersmbung 2011.. aku nk apa yg ak dah buat akan terus berlaku kat 2011 nnti.. (45 minit jer lg!!! aduhhh kna cepat nie.... )

Banyak ak dah wat 2010 nie.. berat belah kiri jer rasa.. dosa byak.. pahala cam ciput jer.. OMG.. ALLAH ampunkan aku..yg belah kiri jer ak asa ak akn cuba kurangkan & xnak yg kiri ni jdik PRESENT PERFECT!
yg kanan2 jer ak nk PRESENT PERFECT.. arap korang pon sama ekk.. sama2 doa ekk..:)
cisssss ak nie cam pndai jer ckp.. pastu wat lg wat lg & lagi & lagi...ADUHHH ak XNAK XNAK... Syuhhhhh SYAITONIROJIM jgn la gnggu ak lg.. ak nk jadik budak baek nie..:)

NI LA SETAN YG SALU KACAU AKU... SUKA SUNGGUH KACAU.. kacau per la dalam periuk tu setan oi... ?

ok kt sini ak nk senaraikan ckit PRESENT PERFECT aku:
*aku nk trus berblog selagi laptop x mampos.. cc x bankrap..love it too much..
*ak nk ap yg aku blajar skang ak bley  truskan smpai abeh....xnak repeat! xnak pointer rndah.. XNAK MALAZ2.. 
*stakat ni ak rajin kemas bilik.. aku nk trus rajin rajin & rjin... xkan abeh rajin ak ni sampai ak kawen! smpai kawen jer.. lpas kawen si dia yg amik alih tugas.. kih kih kih
*ADA BANYAK SANGAT PRESENT PERFECT YANG AKU NAK....YANG PENTING2 JER AK SHARE.. TP YG NIE YG PENTING....:)
*ap yg aku mulakan di tahun 2010 di angka enam ak nk teruskan smpai bila2... bukan enam bulan...bukan enam tahun... tp bila2.. (^..^)Y 


(^..^)Y

SELAMAT TINGGAL 


SELAMAT DATANG 1 JANUARY 2011


12:00 a.m 1 januari 2011 saturday melaka...

T
A
T
-____-

p/s:saper x paham sal present perfect?? xper.. don wory.. ak ley ajar.. kol:999.. 24 jam. no hal lah! :0

2 comments:

Sab Buenoo said...

yup present perfect :)
aku pon nak cenggitu gak.

btw. hemster bukan bf aku.;)
aku suka dia je. tapi dia belom suka aku lagi.hehehehe.

Anonymous said...

*NUMPANG PROMO, yach....
Ada Tips cantik nich terbaru dan update langsung dari pakarnya. Mau! tapi gak tahu gmn caranya, Jgn sedih, Cinta! Gabung aja di clubs "CANTIK" kita dimana tersedia berbagi info & tips2 tentang kecantikan, dr rambut, wajah, kuku,dll. Pokoknya semuaaa ada di sini.. dan juga update terussss loch Caranya gampang bgt ketik REG CANTIK kirim ke 9789 (khusus pengguna Telkomsel yach..) Gk perlu ragu dan takut. Mau cantik!!!Tunggu apa lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...